Het team van Foleta

Foleta is ontwikkeld voor en door mensen uit het onderwijs. Samen vormen wij een bedrijf dat persoonlijk contact met onze gebruikers op prijs stelt. We denken graag met u mee bij vragen rondom het formatieproces op uw school.

Foleta schooldirecties

Felix Maseland

Directeur

Felix Maseland studeerde in 1992 af aan de Universiteit Utrecht en behaalt het jaar erop zijn eerstegraads bevoegdheid wiskunde. Felix heeft jarenlang les gegeven en zich bezig gehouden met onderwijsontwikkeling. De laatste jaren was hij als hoofd bedrijfsvoering lid van het managementteam van het Amadeus Lyceum, een groeischool in Vleuten. Hij was onder andere verantwoordelijk voor alle zaken rondom formatie, roosters en ICT. Sinds september 2017 is Felix fulltime als accountmanager in dienst bij Foleta en sinds september 2019 in de rol van directeur.

Felix2020

Ellen Messing

Accountmanager / Consultant

Ellen Messing begon in 1982 haar loopbaan als docent wiskunde en economie in het voortgezet onderwijs in Zierikzee. Naast het docentschap is ze daar ook 20 jaar lid van het management geweest. Vervolgens was Ellen 11 jaar vestigingsdirecteur van een van de VMBO scholen van ROC West-Brabant. Zij was onder andere verantwoordelijk voor personeelsbeleid, formatieplanning, organisatie en financiën. Sinds september 2019 versterkt Ellen Foleta als consultant.

Ellen2020

Marian Hoekstra

Accountmanager / Consultant

Marian Hoekstra behaalde in 1978, na haar kandidaats Scheikunde en Wiskunde, haar doctoraal examen Scheikunde aan de universiteit van Utrecht. Nadat zij een aantal jaren als docent Scheikunde werkte in Rotterdam, was ze vervolgens 25 jaar werkzaam als schoolleider in Rosmalen en Arnhem. Zij was verantwoordelijk voor o.a. het personeelsbeleid, formatieplanning, organisatie, ICT beleid en financieel beleid. Sinds 2012 versterkt zij drie dagen in de week het Foleta-team als accountmanager/consultant.

Marian2020

Jan de Vries

Accountmanager / Consultant

Jan de Vries begon in 1985 zijn loopbaan als docent Wiskunde en Natuurkunde en was daarnaast actief als systeembeheerder en roostermaker. Na het docentschap was hij tien jaar werkzaam als vestigingsleider bij CSG Winsum, waarna hij staffunctionaris formatie en administratie werd bij CSG Groningen. Hier heeft hij tot eind 2016 gewerkt en hield zich o.a. bezig met het bovenschoolse formatieproces. Sinds 2012 was Jan daarnaast werkzaam bij Foleta als accountmanager/consultant. Sinds januari 2017 is Jan fulltime werkzaam bij Foleta.

Jan2020

Walter Dirks

Accountmanager / Consultant

Walter heeft 25 jaar in het onderwijs gewerkt. Na een korte periode in het voortgezet onderwijs is hij voornamelijk werkzaam geweest in het middelbaar beroepsonderwijs. Zijn meest recente school was De Rooi Pannen in Tilburg waar hij afscheid heeft genomen als adjunct-directeur van de afdeling Handel & Ondernemen. Hier is hij bekend geraakt met Foleta, dat voor De Rooi Pannen een welkome verbetering was bij het jaarlijkse proces van formatieplanning. Sinds mei 2021 versterkt Walter Foleta als consultant.

Walter3

Kitty Kalsbeek

Accountmanager / Consultant

Kitty heeft in 2008 heeft de overstap gemaakt van de zakelijke dienstverlening naar een VMBO Groen onderwijsinstelling in Friesland. Bij deze scholen (VMBO/MBO Nordwin College) heeft ze gewerkt als roostermaker, functioneel beheerder Foleta en als kwaliteitsmedewerker. Na 12 jaar daar werkzaam te zijn geweest, heeft ze de afgelopen twee jaar gewerkt op de roosterkamer van het Gomarus College in de noordelijke provincies. Hierbij was zij verantwoordelijk voor de formatieplanning en het maken van diverse basisroosters & periode roosters voor vijf locaties. Bij deze scholengroep heeft ze, samen met haar collega, Keuzevak geïmplementeerd. Sinds mei 2021 versterkt Kitty Foleta als consultant.

Kitty3

Wim Gieling

Accountmanager / Consultant

Wim werkte vanaf 1992 als personeelsman bij een tweetal onderwijsadministratiekantoren. In 2001 maakte hij de overstap naar een VO schoolbestuur in Arnhem. Daar heeft Wim de afdeling personeels- en salarisadministratie opgebouwd en kwam hij in aanraking met formatieplanning op scholen. Sinds 2008 werkt Wim fulltime voor Foleta. Spreekt u met Foleta, dan is de kans groot dat u Wim aan de telefoon heeft.

Medewerker Foleta

Irene Oldenburger

Accountmanager / Consultant

Irene heeft na een studie Bedrijfskundig Management gewerkt op de afdeling bedrijfsvoering bij een bank en als projectmanager bij een autodealer. Daarna heeft ze de overstap gemaakt naar het onderwijs waarvoor ze bevoegdheden voor wiskunde en economie heeft behaald. De afgelopen negen jaar was ze werkzaam op CSG de Lage Waard in Papendrecht waar ze naast het lesgeven ook diverse taken heeft ingevuld, waaronder het voorzitterschap van de MR. Sinds mei 2021 versterkt Irene Foleta als consultant.

Irene2

Sander van Sluijs

Ontwikkelaar

Sander van Sluijs rondde, na een uitgebreide studiecarrière van MTS-t naar HBO-I, zijn studie Informatica op universitair niveau af. Sinds 2003 brengt hij zijn jarenlang opgebouwde theoriekennis in de praktijk als application- en web-developer. Sinds 2009 is Sander werkzaam voor Foleta.

Sander2020

Niels Vos

Ontwikkelaar

Na een korte carrière in de wetenschap heeft Niels van zijn hobby zijn werk gemaakt, door Informatica te gaan studeren aan de HAN in Arnhem. Dankzij zijn voorliefde voor het web, werd al snel duidelijk in welke richting hij zich wilde specialiseren. Sinds 2013 is Niels werkzaam bij Foleta.

Niels2020

Nathan Scherff

Ontwikkelaar

Nathan Scherff studeerde in 2006 af aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij is precies 10 jaar als ontwikkelaar werkzaam in de ICT wereld als hij bij Foleta aan de slag gaat.

Nathan2020

Jan Kuppens

UI & UX specialist

Jan Kuppens studeerde in 2013 af aan de Vrije Universiteit te Amsterdam bij de opleiding Informatiekunde. Hij is bij Foleta als User interface en Front-end specialist verantwoordelijk voor de vormgeving van Foleta.

Jank2020

Margo Gerritsen

Financieel medewerker

Margo Gerritsen rondde in 1987 de MEAO af en behaalde in 1989 haar diploma Moderne Bedrijfsadministratie. Ze heeft ruim tien jaar gewerkt in de functie van financieel medewerker en is verantwoordelijk geweest voor de financiële administratie van meerdere onderwijsinstellingen. Sinds 2011 is Margo twee dagen in de week werkzaam bij Foleta. Ze verzorgt er de financiële administratie en een aantal administratieve taken.

Margo2020