Een volledige en duidelijke jaartaak in Foleta

Als schoolleider wilt u een volledige en duidelijke jaartaak voor de leerkracht. Alle informatie moet er opstaan zoals de lessen, de taken, de afspraken in het taakbeleid en de invulling van de duurzame inzetbaarheid.

Start met een demo
Foleta Cupella

Formatieplanning

Foleta is meer dan de jaartaak. Het wordt gebruikt door alle scholen van een bestuur. Het bestuur kan met Foleta de scholen helpen met het goed inrichten van het taakbeleid en het op orde houden van de aanstellingen. Dat scheelt werkt en beperkt het aantal fouten.

Foleta helpt scholen bij de planning. Keuzes die gemaakt worden bij het vaststellen van de lessentabel, de takenlijst en het taakbeleid kunnen worden doorgerekend. De formatieve en financiële gevolgen kunnen worden doorgerekend voordat maatregelen worden geëffectueerd.

Foleta Cupella formatie

Foleta voor uw school

Elke school werkt met een vooraf vastgesteld budget. Foleta ondersteunt u met het optimaal inzetten van het budget.

Jaartaak

Jaartaak

Verschillende gegevens komen in Foleta samen op de Individuele jaartaak. Een transparant overzicht van de verantwoording van de jaartaak van elke leerkracht.
Managementrapportages vertellen iets over het functioneren van de school als geheel.
Foleta biedt met betrouwbare cijfers overzicht en inzicht.

Werkverdelingsplan

Werkverdelingsplan

In het werkverdelingsplan wordt uitgegaan van een lestaak van 940 uur bij een fulltime aanstelling. In dit plan worden verdeling van groepen over leerkrachten, verhouding van lesgebonden en overige taken, tijd voor voor- en nawerk, aanwezigheid op school en besteding van de werkdrukmiddelen vastgelegd. In Foleta wordt daarom zichtbaar hoeveel uren een leerkracht in totaal beschikbaar heeft voor lessen en taken samen.

Taakbeleid

Taakbeleid

Op de school is een taakbeleid vastgesteld. De opslagfactor, professionalisering, duurzame inzetbaarheid en algemene schooltaken hebben invloed op de ruimte voor lestijd en taken van een leerkracht. Foleta levert op elk gewenst moment inzicht en overzicht in deze taken.

Weekschema

Weekschema

Geen enkele week is hetzelfde. Met het weekschema kunt u alle dagen of zelfs dagdelen aanpassen in Foleta. Zo kiest u er zelf voor hoe gedetailleerd les- en taakuren worden toebedeeld.

Verschillende lestijden

Verschillende lestijden

U maakt zelf in Foleta de lessentabel van de school aan, zodat deze helemaal is aangepast aan de individuele school. Deze kan daarna snel en makkelijk aangepast worden voor groepen die afwijken.

Support

Support

Hier vindt u alle antwoorden en handleidingen op uw vragen over Foleta. Komt u er niet uit, neem dan contact op onze helpdesk door een ticket in te schieten via support.foleta.nl of contact op te nemen via 030 - 20 40 214.

“ Als je een beetje de structuur van je school en de structuur van het formatieproces kent, is het in Foleta gemakkelijk waar je moet zijn voor welke stap. ”

Henk de Vetter - Cals College

“ Foleta biedt voor de verschillende locaties de mogelijkheid tot het aanmaken van scenario’s om bijvoorbeeld gevolgen van aanpassingen van het taakbeleid te verkennen. ”

Ton Heijnen - Trinitas College

Een goed plan is het halve werk

Elke school binnen een scholengroep heeft een eigen karakter, werkwijze en taakbeleid. Toch komt het plannen van een volgend schooljaar overal globaal op hetzelfde neer.

In Foleta helpen we scholen bij het plannen van het volgend schooljaar. Aanstellingen, taakbeleid, groeps- en taaktoedeling zijn allemaal geïntegreerd in één systeem. Dit levert een actueel en overzichtelijk jaartaakformulier voor elke medewerker en vele managementrapportages voor de directie en het bestuur.

Een goed plan is het halve werk
Iedereen werkt met Foleta

Iedereen werkt met Foleta

Foleta is een web-based programma waarbij alle scholen van een scholengroep en het personeel van het bestuursbureau in één systeem werken, ieder met eigen rollen en rechten. Het maken van onderwijskundige beslissingen wordt door Foleta ondersteund doordat u fictieve scenario’s naast de realiteit kunt leggen en zo eenvoudig kunt zien welke gevolgen een wijziging heeft.

Door het gebruik van Foleta wordt transparantie tussen scholen in een scholengroep en het bestuur gewaarborgd.

Vóór de start van een nieuw schooljaar weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt.