Duurzame inzetbaarheid in het Primair Onderwijs

Foleta rekent op basis van bruto aanstelling en leeftijd uit hoeveel uren een medewerker recht heeft op duurzame inzetbaarheid. U deelt de uren toe en noteert tevens waar die uren aan worden besteed. De gegevens verschijnen op de jaartaak en in managementoverzichten. En wat betreft de CAO afspraken is Foleta altijd up to date.

Vraag nu een demo aan
duurzame inzetbaarheid foleta

Waarom krijgen medewerkers uren duurzame inzetbaarheid?

Zoals de woorden duurzame inzetbaarheid al weergeven: doel van deze faciliteit is om medewerkers langer inzetbaar te laten zijn op school. De uren worden gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling. De besteding ervan moet ertoe leiden dat medewerkers gezond en gemotiveerd blijven werken.

medewerkers uren duurzame inzetbaarheid
Het programma Foleta en de duurzame inzetbaarheid

Het programma Foleta en de duurzame inzetbaarheid

In Foleta is het mogelijk om de duurzame inzetbaarheid per medewerker te registreren. Maar dat kan ook heel goed voor alle medewerkers van een school tegelijk of zelfs voor alle medewerkers van alle besturen in een overzichtelijk scherm. Daarnaast worden de uren natuurlijk vermeld op de jaartaak. Er is een speciaal rapport waar de gespaarde uren van de medewerkers worden bijgehouden.

Duurzame inzetbaarheid en formatieplanning met Foleta

Voor de planning van het nieuwe schooljaar is het van belang te registeren hoeveel uren er ingezet worden voor verlof. Opname van duurzame inzetbaarheid als verlof zorgt voor een lagere netto inzetbaarheid. Een belangrijk gegeven met het oog op de planning voor het nieuwe schooljaar.

Duurzame inzetbaarheid en formatieplanning met Foleta
De startende leerkracht en duurzame inzetbaarheid

De startende leerkracht en duurzame inzetbaarheid

De startende leerkracht krijgt gedurende een aantal jaren een dubbele vergoeding van de duurzame inzetbaarheid. In Foleta kunt u dit recht aan leerkracht geven en Foleta rekent automatisch gedurende gewenste periode het recht uit. Het recht wordt ook toegedeeld en verschijnt op de jaartaak. U heeft er geen omkijken naar.