Vooraankondiging uitbreiding HRM koppeling

Felix Maseland | 16 december 2020

In de release van januari 2021 vindt er een grote uitbreiding plaats van de koppeling met de HRM systemen AFAS Profit en HR2day.

De volgende punten zullen in de release aan bod komen:

  1. verschillen tussen aard van het dienstverband (vast/tijdelijk) worden zichtbaar en kunnen in Foleta afzonderlijk of in bulk worden bijgewerkt.
  2. verschillen in schaal en trede worden zichtbaar en kunnen bij de medewerkers in Foleta afzonderlijk of in bulk worden bijgewerkt.
  3. nieuwe medewerkers kunnen met “naw” en aanstellingsomvang afzonderlijk of in bulk worden toegevoegd.
  4. verlofsoorten zoals (betaald) ouderschapsverlof, zwangerschapsverlof en/of buitengewoon verlof kunnen in de verschillenlijst ook worden opgenomen.
  5. u kunt zelf bepalen aan welke functiecategorie een bepaalde functiecategorie uit AFAS of HR2day gekoppeld moet worden.
  6. uitsluiten van functiecategorieën uit AFAS/HR2day is ook mogelijk. Denk aan vrijwilligers of (mbo) stagiairs.
  7. de verschillenlijst voor het komende schooljaar al bekijken. Het is mogelijk om de verschillenlijst voor het komende schooljaar te bekijken. U kunt dan al op zoek gaan naar mogelijk nog op te lossen verschillen.

En hoe zit het dan met de koppeling met YouForce van Visma/RAET?

Voor de scholen die nu nog gebruik maken van YouForce van Visma/RAET blijft de huidige functionaliteit gewoon bestaan. Dus de synchronisatie van naam, geboortedatum etc vindt gewoon doorgang. Ook de HRM verschillenlijst blijft werken zoals u gewend bent. Alleen wordt dat op de nieuwe manier weergegeven.

 

Het niet gebruik kunnen maken van de nieuwe functionaliteiten heeft te maken met het feit dat binnen Visma er een nieuwe omgeving ontwikkeld wordt, namelijk ‘visma.net’.
Afhankelijk van de ontwikkelingen van ‘visma.net’ zullen er extra functionaliteiten in Foleta beschikbaar komen. Via de nieuwsbrief van Foleta houden we u op de hoogte van deze ontwikkeling.