Up-to-date met Keuzevak: juli 2021

Felix Maseland | 26 juli 2021


Het einde van het schooljaar nadert en dat merken we ook aan de supportvragen die over Keuzevak binnenkomen. De meeste leerlingen hebben hun keuzes gemaakt en nu is het tijd om dit te koppelen met de roosterapplicatie en met het administratiesysteem van de school.

In deze nieuwsbrief praten we je bij middels een overzicht van functionaliteiten die de laatste maanden zijn toegevoegd én verbeterd, mede naar aanleiding van verzoeken die we binnen gekregen hebben op de helpdesk.

Nieuwe accountmanager Keuzevak

Sinds 1 mei jl. is Kitty Kalsbeek in dienst bij Foleta als accountmanager Keuzevak. Kitty heeft ruime ervaring als roostermaker en formatiebeheerder. We stellen haar graag aan je voor via deze link!

Koppeling Fusyon

De gegevens die in Keuzevak staan zijn 1 op 1 beschikbaar in Xedule. De koppeling tussen Foleta en Xedule was vorig jaar al gerealiseerd. Voor nu betekent dit dat Fusyon (Foleta, Keuzevak, Xedule, MyX) voor de lestoedeling en de vakkenpakketten volledig op elkaar aansluiten. Er is één waarheid voor zowel de formatiebeheerder, de beheerder van Keuzevak en de roostermaker. Ben je geïnteresseerd in een demo?  Neem dan contact op via support@foleta.nl.

Koppeling Magister en SomToday

Op support zijn beschrijvingen aanwezig voor de koppeling met Magister en SomToday. Voor de koppeling met SomToday is het noodzakelijk om een profiel of keuzerichting in te vullen. Daarnaast dienen de elementcodes op de juiste plekken ingevuld te zijn.

Klas volgend jaar

Op verzoek van diverse gebruikers hebben we de functionaliteit ingebouwd waarmee de school per leerling aan kan geven naar welke klas de leerling volgend jaar gaat. Vooral voor onderbouwklassen kan dit heel handig zijn. De nieuwe klassen gaan mee in de export naar de diverse pakketten. Zie Nieuwe klas voor meer uitleg.

Uitbreiding export UNIO

In de export naar Unio worden nu ook de uren per periode meegenomen. Deze komen uit Foleta. Daarnaast komen de prognose gegevens en de vorige klas mee in de export.