Up-to-date met Keuzevak - juli 2020

Kirsten Meijer | 02 juli 2020

Na de gebruikersdag van Foleta in januari is Keuzevak live gegaan. Het afgelopen half jaar zijn veel scholen gestart met Keuzevak. De applicatie heeft zich flink ontwikkeld mede dankzij het meedenken en de inbreng van nieuwe ideeën van de enthousiaste gebruikers. de overstap gemaakt naar en de ontwikkelingen staan niet stil.

Foleta -> Synchroniseren Foleta

Als er in de lessentabel van Foleta (S2.2.5) een verplicht vak een keuzevak werd of omgekeerd dan is het van belang dat dit ook in Keuzevak goed overgenomen wordt. Met behulp van de verschillende tabbladen in het menu Foleta - Synchroniseren Foleta kunnen deze wijzigingen nu doorgevoerd worden in Keuzevak. In support is uitgebreid beschreven welke stappen er gezet moeten worden na synchronisatie. Zie support voor meer informatie. 

Gekozen vakken -> Exporteren

Het was al mogelijk om de resultaten van keuzevak te exporteren naar de verschillende leerling administratie pakketten en roosterprogramma’s. Vanaf de laatste release is het ook mogelijk om de gekozen vakken te exporteren voor Xedule. In Xedule kunnen de gekozen vakken van de leerlingen vervolgens geïmporteerd worden.