Up-to-date met Foleta: oktober 2021

Felix Maseland | 15 oktober 2021

In deze nieuwsbrief brengen we uiteraard ons VO Fusyon Congres nog een keer onder de aandacht, geven we een update van de release notes en de SSO (Single Sign On) van Foleta en Keuzevak én geven we meer informatie over de cursussen die we aanbieden.

VO Fusyon Congres - 4 november 2021

Heb jij je al aangemeld voor ons virtuele VO Fusyon Congres op donderdag 4 november aanstaande? De organisatie van het onderwijs van nu en de toekomst staat centraal deze dag. 

Dit wil je niet missen, want:

  1. Dieter Möckelmann, trainer en spreker voor het onderwijs, gaat in zijn rol als dagvoorzitter onder andere in gesprek met Wim Kokx, voorzitter stuurgroep Zo.Leer.Ik! en Peter Verdaasdonk, Managing Director Visma Advitrae over gepersonaliseerd leren;
  2. De bekende leveranciers van de meest gebruikte applicaties binnen het Voortgezet Onderwijs: Cogix, Somtoday, Magister, Visma Raet en HR2day geven interessante kennisessies met thema's als het optimaliseren van de Planning en Control cyclus, medewerkers in hun kracht zetten, maar bijvoorbeeld ook hoe je organiseerbaar onderwijs realiseert door slimme data integratie tussen HR en onderwijslogistiek;
  3. We laten zien wat je kan bereiken met Fusyon, onze totaaloplossing voor formatieplanning, pakketkeuze en roosteren;
  4. We hebben ISW-Gasthuislaan, Picasso Lyceum en Gymnasium Juvenaat gevraagd om met ons te delen wat hun ervaringen zijn in het werken met Fusyon.

 

Klik hier voor het programma en schrijf je in!

Release notes

De release van oktober staat in het teken van een groot aantal kleine aanpassingen. Klik hier voor een opsomming van de aanpassingen die in Foleta zijn aangebracht in de laatste release. In support van Foleta is meer informatie beschikbaar. Bij vragen kun je contact opnemen met de helpdesk (030-2040214) van Foleta. 

SSO Foleta en Keuzevak

In een eerdere nieuwsbrief hebben hebben we al aangekondigd dat het mogelijk wordt om via SSO (Single Sign On) in te loggen in Foleta. De eerste scholen hebben inmiddels hun SSO ingesteld. Met ingang van deze release kunnen scholen zelf aangeven gebruik te willen maken van SSO. Met behulp van menu S1.2.5 Beveiliging, tabblad Single Sign On aanvragen kan een aanvraag gedaan worden om dit in te stellen. Nadat de aanvraag is ingediend zal er contact opgenomen worden met de (technische) contactpersoon om SSO in te regelen. Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van SSO.

Cursussen

We bieden verschillende cursussen in het werken met Foleta. Weet je bijvoorbeeld alle ins- en outs voor wat betreft de werk- en verlofregistratie voor het OOP in Foleta? Vooral wanneer dit binnen de onderwijsinstelling nog op papier of in Excel verwerkt wordt, biedt deze module uitkomst.

Een aantal voordelen:
 

·      Foleta berekent voor de medewerker het vakantierecht (wettelijk en bovenwettelijk);
·      Eventuele compensatie voor overwerk en of verschuiving van werktijd is geautomatiseerd;
·      Compensatie voor de ‘verplichte’ vakantie is standaard opgenomen. De school bepaalt uiteraard zelf de grondslag;
·      De OOP-er kan zijn verlof zelf aanvragen. De leidinggevende kan goed of afkeuren;
·      Altijd een up-to-date saldo;
·      Geen extra kosten, gewoon een kwestie van beginnen.
 

Na het volgen van de cursus weet je ‘alles’. De cursus start 5 november aanstaande. Schrijf je hier in!

Klik hier voor een overzicht van alle cursussen.

Ondersteuning van Foleta-consultant bij formatiezaken

Het onderwijs is voortdurend in beweging en uiteraard volgen de consultants van Foleta dat op de voet. Zij worden regelmatig ingeschakeld bij een nieuwe CAO of bijvoorbeeld de regeling met betrekking tot NPO-gelden. Doordat de consultants op veel scholen komen, kan de ervaring die daar opgedaan wordt met jouw school gedeeld worden.

Wellicht minder bekend is dat onze consultants tevens ingezet worden bij langduriger trajecten. Denk bijvoorbeeld aan het meedraaien in een commissie bij het schrijven van een nieuw taakbeleid of een adviesrol tijdens het formatieproces. Dit soort intensieve en langdurige begeleidingstrajecten behoren ook tot de mogelijkheden waarvoor je de consultants kunt benaderen.

Neem gerust contact met ons op via de helpdesk (030-2040214) of met jouw contactpersoon voor meer informatie. 

Nieuwe verlof-connector in AFAS importeren

In verband met een aanpassing van Ouderschapsverlof in AFAS is het noodzakelijk, indien je als school Foleta hebt gekoppeld aan AFAS, de connector ‘verloven’ te vervangen door een nieuwe versie. Deze versie is te downloaden op onze supportpagina (onderaan de pagina). Na het installeren in AFAS is het de volgende dag mogelijk in Foleta *S3.3.3 Conversie- tabblad Wtf-soort de soort Ouderschapsverlof te koppelen aan ‘Ouderschapsverlof onbezoldigd’. *Daarna in S3.3.1. de verschillen beoordelen.