Up-to-date met Foleta en Fusyon Formatieplanning: november 2021

Felix Maseland | 19 november 2021

In deze nieuwsbrief praten we je bij over een wijziging in onze juridische entiteit, het aanmaken van een nieuw schooljaar in Foleta en Keuzevak, maar ook nieuwe release notes en het juist doorvoeren van de schoolgegevens in S1.2.3. Daarnaast kun je deelnemen aan de cursus 'Levensfasebewust personeelsbeleid: Persoonlijk Budget'. Tijdens deze cursus leer je hoe het persoonlijk budget voor medewerkers geadministreerd wordt. Tot slot faciliteren we een Webinar waarin we laten zien hoe je met Keuzevak werkt.

Wijziging juridische entiteit 

Advitrae Groep B.V. is sinds 2020 eigenaar van Foleta B.V., Foleta Opleidingen B.V. en Foleta PO/MBO/HBO B.V. Per 1 januari 2022 fuseren genoemde B.V.'s met Advitrae Groep B.V. en wijzigt de naam van Advitrae Groep B.V. We gaan vanaf dan gezamenlijk door onder de naam Visma Advitrae B.V. 

Onze nieuwe gegevens vanaf 1 januari a.s.:


KvK nummer

11057339

Postadres Visma Advitrae B.V.
Postbus 2326 5600 CH Eindhoven

Bezoekadres locatie Eindhoven
Fellenoord 212, 5611 ZC Eindhoven

Bezoekadres locatie Arnhem
WTC gebouw (7e etage), Nieuwe Stationsstraat 10, 6811 KS Arnhem

 

Afspraken agenda 

Doordat Foleta B.V. overgenomen is door Visma Advitrae staat er vanaf heden bij het ontvangen van een online afspraakverzoek van onze collega's @visma.com achter zijn of haar naam. De afgelopen periode is er een migratie gedaan naar de Visma-accounts. Hierbij is het niet mogelijk om een agendaverzoek te versturen vanuit @foleta.nl. E-mails versturen en ontvangen gebeurt nog wel op de manier zoals je gewend bent.

 

Release notes

Klik hier voor een opsomming van de aanpassingen die in Foleta zijn aangebracht in de laatste release. In support van Foleta is meer informatie beschikbaar. Bij vragen kunt u contact opnemen met de helpdesk van Foleta. Met ingang van deze release van september is het mogelijk om SSO in te stellen voor Foleta en Keuzevak. Zie support voor meer informatie.

 

Cursussen

We bieden verschillende cursussen in het werken met Foleta. Weet je bijvoorbeeld hoe het persoonlijke budget voor medewerkers te administreren?

 

Sinds 2014 is er in de CAO sprake van een persoonlijk budget voor medewerkers van scholen. Een mooie regeling voor de medewerker, maar ingewikkeld om te interpreteren en te administreren. Tijdens de cursus 'Levensfasebewust personeelsbeleid: Persoonlijk Budget' leer je hoe de CAO gelezen moet worden en wat de gedachte is achter de verschillende onderdelen. Daarna kijken we samen hoe het persoonlijk budget verwerkt wordt in Foleta, welke werkwijze handig is en hoe we 'speciale' zaken verwerken. We besteden ook tijd aan het sparen van persoonlijk budget, zowel de reguliere 50 uur als uren die gespaard worden voor seniorenverlof. Tot slot bespreken we rapportages op het gebied van persoonlijk budget en is er de mogelijkheid om specifieke situaties te bespreken die spelen op jouw school!

 

De cursus start 9 december aanstaande. Schrijf je hier in!

Klik hier voor een overzicht van alle cursussen.

 

Webinar ‘Hoe werk je met Keuzevak?’

Op vrijdag 10 december om 14.30 uur geven we een Webinar waarin we laten zien hoe je werkt met Keuzevak. Daarnaast geven we inzicht in hoe de gegevens uit Keuzevak gebruikt kunnen worden in Foleta. Hierbij wordt getoond hoe twee belangrijke processen samenkomen binnen een school en bruikbare informatie opleveren voor het formatieproces in Foleta.

 

Gebruik je Keuzevak al? Aan het einde van het Webinar geven we sneak preview van een nieuwe functionaliteit binnen Keuzevak en laten we zien welke aanpassingen in de release van november in Keuzevak zijn doorgevoerd.
 

Klik hier om je aan te melden!

 

Fusyon

Na het succes van het VO Fusyon Congres hebben we verschillende aanvragen binnen gekregen om Fusyon demo's te geven. Dank hiervoor! Daarnaast starten er een aantal nieuwe scholen met Fusyon. Mocht je meer informatie willen ontvangen over Fusyon, vraag dan hier vrijblijvend een demo aan.

 

Aanmaken nieuw schooljaar in Foleta

Het aanmaken van een nieuw schooljaar in Foleta is gemakkelijk zelf te regelen. Op school- en scholengroepniveau moeten de volgende acties uitgevoerd worden:

 

Let op: ook als er maar één school onder een scholengroep valt, moet er op scholengroepniveau een datum gekozen worden.

 

Aanmaken nieuw schooljaar in Keuzevak

Dien de aanvraag voor het aanmaken van een nieuw schooljaar in via support@foleta.nl. Vermeld hierbij de schoolnaam zoals deze in Keuzevak gebruikt wordt. Let op: voor elke school binnen de scholengroep dient aangegeven te worden of deze gekopieerd moet worden.

 

Zie ons advies op support over het wel of niet mee kopiëren van leerlingen. Vermeld de keuze bij de aanvraag om een nieuw schooljaar aan te laten maken. Tevens staan daar de controle stappen die direct na kopiëren doorlopen moeten worden.


S1.2.3 schoolgegevens


Met ingang van deze release is het niet meer mogelijk om zelf de naam van de school aan te passen. De reden hiervoor is dat we binnen Foleta overstappen naar een nieuw boekhoudprogramma en er een koppeling tot stand gebracht is tussen het boekhoudprogramma en Foleta. De naam van de school wordt daarbij gebruikt om te koppelen. In S1.2.3 tabblad factuurgegevens dient de school zorg te dragen voor de juiste factuurgegevens.

 

Consultancy tarieven


Per 1 januari 2022 wijzigen de consultancy tarieven. Klik hier voor een overzicht van de nieuwe tarieven.