Up-to-date met Foleta: augustus 2021

Felix Maseland | 22 augustus 2021

De start van het nieuwe schooljaar staat voor de deur! De vakantie zit er (bijna) op en de eerste nieuwsbrief van schooljaar 2021-2022 staat in het teken van een op het oog kleine verandering, namelijk de invoering van Single Sign On. In de praktijk betekent dit dat een groot gedeelte van de applicaties Foleta en Keuzevak aan de achterkant opnieuw vormgegeven is. Na de release van juni over de NPO-gelden is dit het volgende grote onderdeel dat we aangepakt hebben.

Ook praten we je bij over ons VO Fusyon Congres dat plaatsvindt op 4 november a.s., onze openstaande vacatures én staan de cursussen voor komend schooljaar online.

Single Sing On (SSO)

Het is zover! In eerdere nieuwsbrieven hebben we aangegeven dat inloggen via SSO bij Foleta en Keuzevak mogelijk gemaakt zou worden. In de zomervakantie zijn hiervoor de laatste voorbereidingen getroffen en zijn we nu aangekomen op het punt om één en ander uit te rollen, zodat onze gebruikers ook toegang krijgen tot deze functionaliteit.
 

In het weekend van 21 augustus 2021 heeft de eerste release van Foleta en Keuzevak plaatsgevonden waarmee we dit gaan realiseren. Voor gebruikers van beiden applicaties zal er in eerste instantie weinig veranderen, alleen de inlogpagina’s van Foleta en Keuzevak zien er iets anders uit dan je gewend bent. Inloggen kan nog steeds op dezelfde manier als voor de zomervakantie met e-mailadres en wachtwoord.
 

De komende weken zal er met een aantal benaderde pilot scholen getest worden om te kijken of alles naar behoren werkt. Vanuit daar houden we je middels onze nieuwsbrieven op de hoogte hoe de verdere uitrol plaats zal vinden. SSO zal voor zowel gebruikers van beide applicaties als voor de medewerkers (Foleta) en leerlingen (Keuzevak) die inloggen van toepassing zijn.

 

App-Switcher

Voor gebruikers van Foleta en Keuzevak is de App-Switcher toegevoegd aan Foleta en Keuzevak. Rechts bovenin de menubalk van beide applicaties is deze App-Switcher zichtbaar:

App-Switcher button

App-Switcher Foleta

App-Switcher Keuzevak


Met behulp van de App-Switcher kan men eenvoudig van Foleta naar Keuzevak gaan (of omgekeerd) zonder opnieuw in te loggen. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je in beide applicaties een account hebt. Deze functionaliteit werkt ook zonder dat SSO is ingeregeld.

 

VO Fusyon Congres - 4 november 2021

Het VO Fusyon congres staat vast al in de agenda, maar een herinnering kan echter nooit kwaad. Op donderdag 4 november geven we, samen met Cogix, Somtoday, Magister, Visma Raet en HR2day op een interactieve en innovatieve wijze invulling aan het event met als centraal thema: “De organisatie van het onderwijs van nu en de toekomst”. Binnenkort volgt de officiële uitnodiging en hoe je je kan aanmelden voor dit congres. Deelname is gratis. Klik hier voor meer informatie.

 

Cursussen 2021-2022

De cursussen voor de eerste helft van het nieuwe schooljaar zijn gepland. Klik hier voor meer informatie. 
 

Release notes

Klik hier voor een opsomming van de aanpassingen die in Foleta zijn aangebracht in de laatste release. In support van Foleta is meer informatie beschikbaar. Bij vragen kun je contact opnemen met de helpdesk van Foleta.

 

E-mails vanuit Foleta en Keuzevak

Vanuit de applicaties Foleta en Keuzevak worden op verschillende momenten e-mails verstuurd. Dit kan een mail zijn die verstuurd wordt wanneer er een nieuw wachtwoord aangevraagd is, wanneer de jaartaken van de medewerkers verstuurd worden of de uitnodigingen aan ouders om het vakkenpakket van hun zoon of dochter goed te keuren. Vanaf deze release wordt gebruik gemaakt van Mailjet om deze  e-mails te versturen. Mocht een mail niet aankomen, dan kan het zijn dat de mail in de spambox terecht is gekomen. Is dat het geval, dan is het raadzaam om de mails van Foleta en Keuzevak opnieuw te bestempelen als zijnde geen spam. Mailjet voldoet aan de AVG/GDPR.