Up-to-date keuzevak - december 2021

Kitty Kalsbeek | 21 december 2021

In deze nieuwsbrief praten we je bij over een nieuwe release waarbij we het nieuwe menu Rapportages toevoegen. Op onze supportpagina hebben we een duidelijkere beschrijving voor je gemaakt waarin staat hoe de inrichting van de Keuzerichtingen en Labels beter aansluiten met Somtoday. Daarnaast kun je het Webinar van 10 december jl. terugkijken en geven we een kleine reminder om een nieuw schooljaar aan te maken in Keuzevak. Tot slot wensen we onze gebruikers fijne feestdagen en een gezond en Keuzerijk 2022 toe!

Nieuw! Menu Rapportages

Zo vlak voor de kerst - in de nacht van 22 op 23 december - brengen we nog een release uit waarbij we de nieuwe module Rapportages toevoegen. Van de ingevoerde prognoses is in het nieuwe menu zichtbaar wat de kwaliteit is van deze gegevens. In deze overzichten wordt gevisualiseerd hoe betrouwbaar deze prognose is. Hierdoor krijgen de formatiebeheerder en schoolleiding meer zicht op de waarde van de gegevens die naar Foleta of Fusyon Formatieplanning worden overgezet (S2.3.2).

 

 

Inrichting Keuzerichtingen en Labels voor gebruikers van Somtoday

Scholen die met Somtoday werken kunnen gebruik maken van de volgende exports:

 

- Plaatsingen leerlingen Somtoday (txt).
- Somtday (txt).

 

Hierbij is het belangrijk Keuzevak zo in te richten dat dit overeenkomt met Somtoday. Kijk op onze supportpagina voor de juiste inrichting bij de onderdelen Inrichten-Keuzerichting en Inrichten-Labels. We hebben dit voor gebruikers van Somtoday uitgebreider beschreven. Binnenkort herschrijven we ook het onderdeel waarbij uitgelegd wordt hoe je gegevens kunt koppelen in Somtoday. Voor het maken van formulieren is het belangrijk dat de juiste codering van profielen en labels gebruikt wordt. Vragen hierover kunnen per mail gesteld worden aan support. 

 

Webinar Keuzevak terugkijken?

Vrijdag 10 december 2021 hebben we een webinar gegeven waarin we lieten zien hoe je werkt met Keuzevak en hoe de gegevens uit Keuzevak gebruikt kunnen worden in Foleta of Fusyon Formatieplanning. Ook was er aandacht voor nieuwe functionaliteiten die in de release van november 2021 zijn uitgebracht.

 

Klik hier om het Webinar terug te kijken.

 

Nieuw schooljaar aanmaken Keuzevak

Kleine herinnering voor als je nog geen nieuw schooljaar hebt aangemaakt voor schooljaar 2022-2023. 

Dien de aanvraag voor het aanmaken van een nieuw schooljaar in via support@foleta.nl. Vermeld hierbij de schoolnaam zoals deze in Keuzevak gebruikt wordt. Let op: voor elke school binnen de scholengroep dient aangegeven te worden of deze gekopieerd moet worden.

 

Zie ons advies op support over het wel of niet mee kopiëren van leerlingen. Vermeld de keuze bij de aanvraag om een nieuw schooljaar aan te laten maken. Tevens staan daar de controle stappen die direct na kopiëren doorlopen moeten worden. Let op: vergeet niet om de knop Synchroniseren te drukken, nadat ook in Foleta of Fusyon Formatieplanning een nieuw schooljaar aangemaakt is!