Keuzevak: vroegtijdig inzicht, ingevuld door de leerlingen.

Kirsten Meijer | 09 september 2020

Een van de belangrijkste onderdelen van de formatie is de doorstroming en keuze van de leerlingen. Waar zit de leerling nu, waar gaat de leerling volgend jaar naartoe en wat is het vakkenpakket van de leerling. In januari 2020 heeft Foleta Keuzevak gelanceerd.

Het afgelopen half jaar hebben veel scholen naar volle tevredenheid gebruik gemaakt van deze nieuwe applicatie. Er is een koppeling met de diverse leerlingadministraties (Somtoday en Magister) en er zijn koppelingen met roosterpakketten (Zermelo, Xedule en Untis). De resultaten uit Keuzevak zijn direct zichtbaar in Foleta. Het gevolg daarvan is dat formatiebeheerders constant zicht hebben op de werkelijke gegevens voor wat betreft de grootte van klassen en lesgroepen.
 

Bekijk de website van Keuzevak voor meer informatie.
 

PKP heeft aangegeven dit najaar te stoppen. Voor de gebruikers van PKP is Keuzevak een goed alternatief. Als scholen Keuzevak aan willen schaffen voor het schooljaar 2021-2022 dan is dat nu al mogelijk. Voor het kalenderjaar 2020 zullen geen kosten in rekening gebracht worden. Dit biedt scholen de mogelijkheid om vroegtijdig te starten met het testen en inrichten van Keuzevak.