Keuzevak: voorbereiden op het volgend schooljaar

Felix Maseland | 11 november 2020

Keuzevak stelt scholen in staat om de leerling prognose goed in beeld te krijgen. Met behulp van keuzevak kunnen leerlingen online een vakkenpakket kiezen. De formatieve consequenties zijn meteen zichtbaar in Foleta en de resultaten kunnen als input gebruikt worden voor het rooster en de leerlingadministratie.

Het is alweer een tijdje geleden dat de laatste up-to-date met Keuzevak uitgebracht is, maar wij hebben ondertussen niet stilgezeten. Wat kunt u in deze release verwachten:

Nieuw schooljaar

De voorbereidingen voor het schooljaar 2021-2022 worden inmiddels langzaam gestart. Bij een nieuw komend schooljaar hoort natuurlijk ook een nieuw schooljaar in Keuzevak. Om het nieuwe schooljaar in keuzevak te krijgen is het noodzakelijk om een aantal zaken te controleren en is dient er een besluit genomen te worden over wat er met de gegevens uit het huidige schooljaar moet gebeuren.
 

Zo ja, de leerlingen worden meegenomen naar de hoogst geprognosticeerde opleiding. Controleer of de prognoses overeenkomen met de actuele stand van zaken.
Advies: Zorg er voor dat de prognoses van ALLE leerlingen in Keuzevak op 100% in de juiste opleiding staan. (Dat wil zeggen: de opleiding waarin zij nu in het huidige schooljaar zijn geplaatst).
 

Het is aan te raden om Foleta zoveel mogelijk bij te werken. Het gaat dan gaat het voornamelijk over de menu’s: S1.1.2 Opleidingen, S1.1.4 Vakken, S1.1.7 Klascodes en S2.2.5 Lessentabel. Denk aan grote wijzigingen, zoals het toevoegen van nieuwe opleidingen of vakken. De aanpassingen dienen uitgevoerd te worden in het schooljaar 2021-2022 in Foleta. Natuurlijk kan, als er op een later moment nog aanpassingen in Foleta gedaan worden nog gesynchroniseerd worden.

Maak vervolgens via de supportpagina van Keuzevak een ticket aan middels de link rechts bovenin het scherm; Een vraag stellen, waarin aangegeven wordt voor welke school Keuzevak gekopieerd moet worden en of de leerlinggegevens wél of niet meegenomen moeten worden naar het nieuwe schooljaar. Let wel als de leerlinggegevens niet overgenomen worden, dienen deze opnieuw vanuit de leerlingenadministratie geïmporteerd te worden.

De volgende gegevens worden bij het aanmaken van het schooljaar 2021-2022 van Keuzevak meegenomen uit het schooljaar 2020-2021: