Formatieplanning in het MBO met Foleta

Jan de Vries | 14 december 2017

Zo’n 15 jaar geleden is Foleta ontstaan als applicatie voor formatieplanning in het VO. Inmiddels wordt Foleta ook alweer vele jaren ingezet in het PO en het MBO.

Meerdere zaken zijn gelijk geregeld in de genoemde sectoren:

Er is in alle drie de sectoren sprake van 1659 te werken uren; kennis van budget, benodigd en aangesteld (BBA) is nodig om in control te zijn; er worden lessen en taken toegewezen; binnen de aanstelling zijn er aanwezigheidsregels en afwezigheidsregels; er zijn uren voor deskundigheidsbevordering/ professionalisering.

 

Er zijn ook verschillen.

Individueel keuzebudget:

Contacttijd:

Bij een implementatie wordt er in overleg tussen de school en de accountmanager een maatwerkinrichting gedaan.

 

Specifiek voor het MBO is er de keuze tussen een lessentabel in maximaal 6 perioden of voor een lessentabelschema met weekindeling.

 

Bij de bevoegdheden kan ook gekozen worden voor PDG (pedagogisch didactisch getuigschrift) en instructeur naast de bestande bevoegdheden.

1200-compartiment

Belangrijk in het MBO is het 1200-compartiment: In Foleta kan aan taken het label 1200-taak gehangen worden zodat de uren die met deze taken gemoeid zijn onder dit compartiment gerekend worden, net als de lessen.

 

Door in toedelingsschermen enerzijds te sturen op de ruimte die de docent nog heeft binnen zijn 1659 uur, maar daarnaast ook op de ruimte binnen het 1200-compartiment, levert Foleta een applicatie die optimaal ingezet kan worden binnen het MBO.

 

Op de jaartaakformulieren van de docent wordt ook zichtbaar gemaakt welke activiteiten (lessen en taken) vallen onder het 1200-compartiment.

 

De toegedeelde lessen kunnen geëxporteerd worden naar meerdere roosterprogramma’s, waaronder Untis.

Interesse

Geïnteresseerd in wat Foleta voor u kan betekenen? Neem contact met ons op via 030 – 2040 214 of vraag een gratis demo aan. 

 

Lees hier het Interview met ROC Monderiaan over het gebruik van Foleta.