Een duidelijke, volledige en juiste jaartaak draagt bij aan rust en een goede sfeer

Hans Kuppens | 24 mei 2018

Elke medewerker vindt het prettig om volledig op de hoogte te zijn van wat van hem of haar verwacht wordt en of, aan de andere kant, de regels van cao en taakbeleid in acht genomen worden. Als er geen transparantie is en informatie niet volledig of onjuist is, kan dit tot gevolg hebben dat er veel vragen ontstaan.

Volledigheid

Na de formatieplanning is bekend welke lessen er gegeven worden, welke taken er verzorgd worden en hoeveel tijd er wordt uitgetrokken voor scholing en duurzame inzetbaarheid. De lessen moeten overeenkomen met wat bekend is in het roosterprogramma (zoals dat van Zermelo, Untis of Xedule) en de aanstellingen moeten overeenkomen wat in het HRM-systeem staat (zoals dat van Afas, Raet of Merces).

Juistheid

Jaartaken veranderen tijdens de formatieplanning en in de loop van het jaar. De laatste aanpassingen aan aanstellingen en toedelingen van lessen en taken moeten worden verwerkt. Hierdoor zijn de jaartaken up to date en zijn de medewerkers ervan op de hoogte.

De individuele jaartaak in Foleta

Goede jaartaken van belang voor iedereen

Medewerkers stellen een volledige en juiste jaartaak zeer op prijs. Foleta beschikt over alle relevante gegevens. Die zijn uit Foleta zelf afkomstig of komen via koppelingen uit andere systemen. Maar niet alleen uw medewerkers zijn erbij gebaat, ook de schoolleiding, de roostermaker, de teamleiders en de afdeling P&O hebben er veel voordeel bij.

 

Ga eens kijken op Support! Klik hier.

Interessant

Deze maand verscheen ook het artikel: Hoe werk ik door aan de formatie, terwijl nog niet alle vacatures gevuld zijn?