Advitrae Groep B.V. neemt meerderheidsaandeel in Foleta B.V.

Felix Maseland | 16 april 2020

Advitrae Groep B.V. en Foleta B.V. hebben na uitvoerig onderzoek besloten over te gaan tot een uitgebreide samenwerking. Deze samenwerking uit zich in het nemen van een meerderheidsaandeel door Advitrae Groep B.V. in Foleta B.V. en is een logische vervolgstap binnen de strategie om de marktpositie van Foleta verder te versterken.

Advitrae Groep B.V. is opgericht in 2003 en richt zich volledig op de onderwijsmarkt. Binnen Nederland maakt ruim 80% van de MBO-instellingen en ruim 60% van de HBO instellingen gebruik van de plan- en roosterapplicatie Xedule. Inmiddels groeit ook het aandeel binnen de WO-instellingen en het VO.

Doen waar je goed in bent

 

Foleta B.V. heeft een uitstekende staat van dienst en is marktleider binnen het Voortgezet Onderwijs daar waar het gaat om formatieplanning. Hierbij wordt heel gericht de focus gelegd op het bewaken van de budgetten die scholen beschikbaar hebben t.a.v. de inzet van haar medewerkers. Advitrae Groep B.V. heeft een focus op het onderwijslogistieke proces (het organiseren van het onderwijs).

 

Op dit moment wordt de integratie ontwikkeld tussen de systemen Foleta en Xedule, zodat het formatie- en planningsproces naadloos in elkaar overgaan en scholen op deze wijze nog beter in staat worden gesteld om goed onderwijs betaalbaar te organiseren.

Foleta B.V. blijft geheel zelfstandig haar producten onderhouden en doorontwikkelen, ook daar waar het gaat om de integratie met andere systemen. De keuzevrijheid van een onderwijsinstelling blijft hierbij centraal staan.

Meer informatie?
 

Wilt u meer informatie over dit bericht? Neem dan gerust contact op via onze support.
 

Voor meer informatie over Advitrae kunt u terecht op advitrae.nl