Meer dan 900 scholen gingen u voor

Foleta wordt 15 jaar na de oprichting door meer dan 900 scholen gebruikt. Hier leest u enkele ervaringen van gebruikers.

Meer dan 900 scholen gingen u voor

“Vooral de wijze waarop deze accountmanager het werk oppakte is onderscheidend”

“De lay-out van het programma en het gebruik van Foleta zit erg logisch in elkaar. “Als je een beetje de structuur van je school kent en de structuur van formatie, is het in Foleta gemakkelijk waar je moet zijn voor welke stap.” De gebruiksvriendelijkheid van het programma is daardoor hoog. Tijdens de implementatie van Foleta zijn wij begeleid door accountmanager Jan de Vries. Met zijn begeleiding is het team heel erg blij. Vooral de wijze waarop deze accountmanager het werk oppakte is onderscheidend. Een bijzondere combinatie van kennis speelt daarbij een belangrijke rol. Dat Jan zowel veel van het onderwijs als veel van het formatieproces weet, doordat hij roostermaker én schoolleider is geweest zorgt ervoor dat hij weet hoe het aan alle kanten werkt.”

Henk de Vetter - hoofd financiën en beheer, Cals College

“Want voor alle locaties en scholen geldt immers: blijf binnen je budget. Ook dat overzicht biedt Foleta.”

“Het grote voordeel van Foleta is de directe koppeling tussen fte’s en loonkosten. Mits Foleta zorgvuldig is bijgehouden, betekent dat bijvoorbeeld dat de locatie, als er een nieuwe medewerker komt of er ontstaat een vacature, gelijk kan zien hoe de kosten/uitgaven zich op dat moment verhouden. Daarnaast heeft Trinitas College te maken gehad met het vertrek van twee ervaren formatieplanners en daardoor begeleidt Foleta nu de medewerkers over het inzicht krijgen in hoe het formatieproces in elkaar zit. Foleta biedt voor de verschillende locaties de mogelijkheid tot het aanmaken van scenario’s om bijvoorbeeld gevolgen van aanpassingen van het taakbeleid te verkennen. Op terrein van beleidsvoorbereiding kan Foleta zoals sturingsinstrument gebruikt worden, in plaats van alleen als beheersinstrument. Dat laatste blijft natuurlijk ook belangrijk. Want voor alle locaties en scholen geldt immers: blijf binnen je budget. Ook dat overzicht biedt Foleta.””

Ton Heijnen - Bestuurder van Trinitas College

“Een groot voordeel van Foleta is het overzicht dat het biedt.”

“Gegevens zijn overal beschikbaar. Wanneer ik gegevens invoer en die vervolgens op een andere plek binnen Foleta nodig heb, zijn de gegevens daar al ingevuld. Hierdoor heb je voortdurend inzicht in wat je doet. In Foleta zijn de stappen in formatie verdeeld in meerdere en kleinere segmenten. Eventuele fouten zijn daarmee eenvoudig terug te vinden en te corrigeren. Foleta maakt het zo voor mij mogelijk om terug te redeneren en te kunnen constateren: ‘Oh wacht, ik heb een fout gemaakt bij de invoer van docent koppelen aan een klas.’ Dan weet ik direct op welke plek ik dat kan vinden en daar kan ik het makkelijk herstellen. Wanneer je alleen Excel gebruikt is het vaak moeilijk om te herleiden waar de fout zit. En dan is het maken van de benodigde correctie tijdrovend.”

Kitty Kalsbeek - Roostermaker, planner en applicatiebeheerder van Nordwin College (vmbo en mbo)

“Foleta biedt geen oplossing voor problemen, maar wel een heldere probleemanalyse waar ik veel verder mee kom.”

“Foleta helpt mij om tot een goede probleemanalyse te komen. Dat ondersteunt mij bij het komen tot gemeenschappelijk inzicht, ook op bestuursniveau. Denk hierbij aan de kosten van niet-inzetbaarheid: op bestuursniveau was dat tot voor kort niet transparant.Voor alle scholen staat dit nu goed in Foleta, zodat we erover in gesprek kunnen. Foleta helpt op die manier om tot inzicht te komen. Foleta biedt geen oplossing voor problemen, maar wel een heldere probleemanalyse waar ik veel verder mee kom.”

Ferry Brokers - Rector van de Amersfoortse Berg