Starten met Foleta in het PO

Tijdens deze cursus voor het Primair onderwijs leert u het programma kennen en ermee werken. Aan het einde van de dag heeft u een goede start gemaakt met de formatieplanning, les- en taaktoedeling op uw school.

NO ALT

Cursusomschrijving

Starten met Foleta in het PO

Locatie: WTC gebouw in Arnhem
Doelgroep: Beginnende gebruikers van Foleta, geen vooropleiding noodzakelijk
Duur: 1 dag van 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: €395,00
Examen: Deze cursus wordt niet afgerond met een examen
Kwalificaties: U ontvangt aan het eind van de cursus een certificaat voor deelneming.
Doel: U leert het programma doorgronden en u leert ermee te werken. Aan het einde van de dag heeft u een goede start gemaakt met de formatieplanning, les- en taaktoedeling op uw school.

Uw school of scholengroep start met Foleta of u bent een nieuwe medewerker op de school waar Foleta wordt gebruikt.  Dan is de cursus starten met Foleta iets voor u.
De cursus heeft als doel u kennis te laten maken met Foleta. Foleta is een programma voor het plannen van de inzet van medewerkers op een school. De medewerkers verzorgen onderwijs in de vorm van lessen en taken die in het programma worden toegedeeld. In deze introductie maakt u kennis met de belangrijkste onderdelen.

Studieprogramma:

 • Algemeen:
  We beginnen de cursus met een korte kennismaking van de belangrijkste onderdelen van het programma. U ziet dat u kunt werken op bestuursniveau en op schoolniveau. U ziet ook dat u eenvoudig naar een ander schooljaar kunt gaan en dat Foleta gegevens van het voorgaande schooljaren bewaart. U maakt kennis met navigeren en het opzoeken van gegevens. Tevens leert u gebruik te maken van hulp die geboden wordt via support.

 • Formatie voor lessen en taken:
  U gaat aan de slag met de formatieplanning. U voert de groepen, lessen, taken en afspraken in het taakbeleid in. U rekent uit hoeveel formatie u nodig heeft voor lessen, taken en faciliteiten. U maakt een individuele jaartaak per leerkracht met zijn/haar aanstelling en te verzorgen lessen en taken. U maakt een gedetailleerd rooster per dag.

 • Medewerkers:
  U verwerkt de gegevens van de medewerkers en hun aanstellingen. Ook faciliteiten zoals Duurzame Inzetbaarheid worden verwerkt.

 • Toedelen lessen en taken:
  Als alle basisgegevens bekend zijn kan de toedeling van de lessen en taken aan leerkrachten en groepen beginnen.

Na een uitleg van het programma gaat u al snel aan het werk met de gegevens van uw eigen school. Er wordt gewerkt in een kleine groep van ongeveer 6 deelnemers. Er is ruimte voor interactie en de docent, met veel ervaring in het onderwijs, helpt u met het inrichten van uw eigen school. 
Af en toe worden de werkzaamheden stil gelegd en onderwerpen gezamenlijk besproken.

Voor de lunch wordt gezorgd.

U wordt verzocht uw eigen laptop mee te nemen. Een tablet is niet geschikt voor de cursus.

 

Bekijk de algemene cursusvoorwaarden

Schrijf u in

Er staan momenteel geen cursussen gepland.