Levensfasebewust personeelsbeleid: Persoonlijk Budget

Uw personeel heeft een persoonlijk budget. Dit kan onder andere worden ingezet voor verlening ouderschapsverlof of juist laten uitbetalen. Hoe registreert u dit in Foleta. Waar moet u opletten en wat zegt de cao hierover. Dit wordt besproken in de cursus levensfasebewust personeelsbeleid: Persoonlijk Budget.

NO ALT

Cursusomschrijving

Levensfasebewust personeelsbeleid: Persoonlijk Budget

Locatie: WTC gebouw in Arnhem
Doelgroep: Personeelsmedewerkers, ervaring met Foleta vereist.
Duur: 1 dag van 10:00 tot 14:30 uur
Prijs: €295,00
Examen: Deze cursus wordt niet afgerond met een examen
Kwalificaties: U ontvangt aan het eind van de cursus een certificaat voor deelneming.
Doel: Tijdens de cursus leren de cursisten hoe het Persoonlijk Budget geadministreerd moet worden in Foleta. Daarnaast bespreken we met elkaar hoe we de CAO op dit gebied (moeten) interpreteren.

In deze cursus beginnen we met de CAO: wat staat er precies over dit onderwerp en hoe interpreteren we dat. Ook wordt er gekeken naar interpretaties door derden en jurisprudentie.
Vervolgens wordt besproken hoe het persoonlijk budget (PB) in Foleta geadministreerd wordt op school- en bovenschoolsniveau. Daarbij komen bijzondere situaties uitgebreid aan de orde:

  • Overgangsrecht;
  • Starters;
  • Sparen en opname van spaartegoed;
  • PB t.b.v. verlenging ouderschaps- of zwangerschapsverlof.

Uiteraard behandelen we de financiële kant van de zaak: Kapitaliseren t.b.v. pensioen, kinderopvang en uitbetalen. Tevens de effecten op de begroting. Als laatste komen de uitgebreide rapportagemogelijkheden van Foleta aan bod.

Tijdens de cursussen ligt de nadruk op de praktische verwerking in Foleta en is er voldoende ruimte om ervaringen m.b.t. het cursusonderwerp met elkaar te delen.

Voor de lunch wordt gezorgd.

U wordt verzocht uw eigen laptop mee te nemen. Een tablet is niet geschikt voor de cursus.

 

Bekijk de algemene cursusvoorwaarden