De basis van Foleta in het VO

U leert o.a. vaardig om te gaan met het programma, hoe de benodigde formatie tot stand komt en in evenwicht wordt gebracht met het budget en de aanstellingen. Vacatures worden berekend en lessen en taken worden toegedeeld.

NO ALT

Cursusomschrijving

De basis van Foleta in het VO

Locatie: WTC gebouw in Arnhem
Doelgroep: Beginnende gebruikers van Foleta, geen vooropleiding noodzakelijk
Duur: 1 dag van 9:30 - 15:00 uur
Prijs: €395,00
Examen: Deze cursus wordt niet afgerond met een examen
Kwalificaties: U ontvangt aan het eind van de cursus een certificaat voor deelneming.
Doel: U heeft goed inzicht in de opbouw van het programma en de samenhang tussen de verschillende onderdelen en weet waar u verder mee aan de slag kunt.

Beschrijving

Eendaagse cursus die een algemeen overzicht geeft van de opbouw van het programma en de samenhang tussen de verschillende onderdelen.

Deze cursus is geschikt voor iedereen in de schoolorganisatie die zich een beeld wil vormen van de mogelijkheden van de applicatie.

Centraal staan deze dag drie termen: Budget, Benodigd en Aangesteld: het aantal medewerkers dat nodig is, moet overeenkomen met wat er aangesteld is en het budget moet voldoende zijn om medewerkers te betalen.

Vooral het onderdeel benodigd krijgt veel aandacht. Want de onderwijskundige plannen en ambities – het gaat op de scholen immers om de leerlingen die goed onderwijs krijgen -, en het taakbeleid, leiden tot een formatiebehoefte.

Er wordt op deze cursus gewerkt met een scenario waarin een denkbeeldig nieuwe onderwijsvorm wordt ingevoerd, waarbij vragen aan de orde komen als

 • hoe krijg ik dat in Foleta?
 • hoe zorg ik dat ik binnen het budget blijf?
 • wat is de rol van de formatieplanner, de controller, de roostermaker, de administratie enz.
 • wie geef ik welke rechten en rollen?

Na de cursus weet u waar u verder mee aan de slag moet. Afhankelijk van uw functie en interesse kunt u kiezen uit verschillende specifieke modules die Foleta aanbiedt.

Programma

 • Introductie Foleta in grote lijnen. Bespreking van een jaartaak met aanstellingen, lessen en taken. Hoe komt dat tot stand?
 • Bestudering deel van het lesmateriaal bij de basiscursus. Doel is de opbouw te begrijpen en vaardig te worden in het gebruik. Daarna bestudeert u de onderdelen taken, lessen en afspraken die leiden tot een benodigde formatie voor onderwijs.
 • De relatie tussen formatie nodig voor onderwijs en kosten van de formatie en beschikbaarheid van docenten wordt bestudeerd.
 • Aan de hand van een of meerdere cases leert u hoe deze effect hebben op de benodigde formatie. U leert hoe u na wijzigingen weer in evenwicht kunt komen.
 • U leert hoe lessen en taken kunt toedelen en in welke volgorde dat gebeurt. De vacatureplanning en de verdeling van werkzaamheden over medewerkers wordt behandeld.
 • De rapporten voor jaarplanning en kopieren schooljaar worden behandeld.
 • Ten slotte worden de mogelijkheden van enkele modules kort behandeld. Zoals de statistische prognose en het strategische personeelsbeleid, de vervangingen, het persoonlijk budget, de koppelingen met andere software, de oop verlofregistratie, de benchmark en de apk.

Huiswerk.

We gaan ervan uit dat de cursisten enkele paragrafen uit de handleiding hebben bestudeerd en de oefendatabase op hun computer hebben aangemaakt.

 1. Ga naar Foleta.nl
 2. Klik op VO.
 3. Vraag een demo aan.
 4. Maak een demo aan.
 5. Voer uw gegevens in.
 6. Bevestig uw demo-aanvraag, binnengekomen op uw mailadres.
 7. Ga akkoord en klik op Voltooien.
 8. U komt in uw eigen demo-omgeving van Foleta.
 9. Klik bovenaan het scherm op Support.
 10. In een nieuwe tab komt u in Support terecht.
 11. Klik op Handleiding oefenomgeving. Kan ook geprint worden.
 12. Bestudeer de paragrafen vanaf "De onderdelen en opbouw van de handleiding" tot en met "Totaal benodigde formatie".

Bekijk de algemene cursusvoorwaarden

Cursus op maat

Liever een cursus op maat? Foleta verzorgt ook cursussen online of op locatie!

Aanvragen